woensdag 11 september 2013

Nieuw nationaal stadion

Kans op langdurige tewerkstelling – als de overheid nu krachtdadig handelt
Er is een politiek akkoord over een nieuw nationaal voetbalstadion in Brussel. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) juicht de beslissing toe, maar nu moet er snel werk gemaakt worden van de concrete realisatie.

De komst van het nieuwe stadion is een positief signaal, nu de bouw het economisch gezien niet gemakkelijk heeft. De werken die gepaard gaan met grote infrastructuurprojecten zorgen voor bouwbanen in eigen land, stelt Marc Dillen (directeur-generaal VCB).

Marc Dillen: “Bovendien zal het nieuwe stadion de aantrekkingskracht en de uitstraling van Brussel verhogen. Onze bouwbedrijven hebben de technische en organisatorische expertise in huis om een stadion op internationaal niveau op te trekken. De VCB verwacht nu dat de verschillende overheden in ons land het niet laten bij dit politieke akkoord, maar zo snel mogelijk in actie komen.”

Het nieuwe stadion zal niet alleen de bouw ten goede komen, maar ook langdurige tewerkstelling in andere sectoren creëren, verbonden met de evenementen die er plaats hebben. De Belgische Voetbalbond heeft al aangekondigd dat ze zich officieel kandidaat zal stellen bij de EUFA om met Brussel speelstad te worden tijdens het EK Voetbal in 2020.

Marc Dillen
Vlaamse Confederatie Bouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten