donderdag 14 november 2013

Federale regering schept rechtszekerheid voor kandidaat-bouwers

VCB verheugd over behoud van huidige voordelen van woonbonus tot 2015


De beslissing van de federale regering om het systeem van de woonbonus volledig ongewijzigd te laten tot 2015 creƫert rechtszekerheid voor de kandidaat-bouwers. De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) had erop aangedrongen met de huidige zeer onzekere woningbouwconjunctuur geen onzekerheid te laten ontstaan. De federale regering heeft haar daarin gevolgd.

De VCB had gevreesd dat het systeem van de woonbonus in twee fasen zou worden gewijzigd: in een eerste fase zou de federale regering het huidige systeem van de belastingaftrek omvormen tot een systeem van belastingvermindering van 45% en in een tweede fase zou de Vlaamse regering het systeem verder kunnen aanpassen. Door de beslissing van de federale regering kan de wijziging in de regelgeving op de woonbonus in een keer gebeuren. Dit vergemakkelijkt de communicatie en vermindert de onzekerheid op de bouwmarkt.

Bovendien zal de wijziging pas van toepassing zijn voor leningen die afgesloten worden vanaf 1 januari 2015. Dit betekent dat kandidaat-bouwers nog ten volle van de huidige voordelen van de woonbonus kunnen gebruik maken dit en volgend jaar. De VCB raadt kandidaat-bouwers dan ook aan niet langer met de realisatie van hun plannen te aarzelen.

Marc Dillen
Directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten